Да не се чувстваш добре, когато нещо лошо се случи като раздяла с любимия или загуба на работа е нормално. Обикновено чувството отслабва с времето и продължаваш да живееш живота си. Ако обаче си с депресия, чувството не си отива дори нещата да се подобряват.

 

Начина, по който се чувстваш, когато си депресиран е свързан с:

 

При депресия помага по-добрата грижа за себе си. При леки депресивни състояния техниките за самопомощ (като физическа активност) могат да направят(доведат до) голяма разлика. Може да бъде много полезно, ако познавате някой, който познава или знае депресията. Има хора, чиито професии са свързани с това да помагат на хората в труден период.

. Ако се чувствате по този начин и тези мисли започват да стават все по-силни, то тогава е добре да потърсите помощ незабавно.

 

Какви са знаците и симптомите на депресия?

 

Знаците и симптомите на депресия трябва да бъдат взети под сериозно внимание ако те продължават повече от две седмици или оставят чувството на несигурност във времето. Ако имате такова съмнение е добре да се свържете със специалист.

Ключови знаци:

 

Други възможни знаци и симптоми на депресия

 

 

Често хората с депресия се чувстват и неспокойни. Симптомите на тревожност и депресия могат да се застъпят. Добре е да погледнете и симптомите на тревожност.

 

Видове депресия

Има  много видове депресия. , Когато се срещнете с вашия лекар, психолог или консултант (коуч) можете да чуете от тях нейните видове.

 

Чували сме достатъчно за следродилната депресия, която е повече от преумора покрай новороденото.

Някои други наименования на депресия може да включват: обща депресия, биполярно разстройство, тревожна депресия и психотична депресия.